w

Sałatka z boćwiną i jarmużem

Bardzo zdrowa sałatka z boćwiną, jarmużem, serem feta i orzechami, w lekkim dressingu cytrynowym. To idealny dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 mały pęczek boćwiny
  • 1 mały pęczek jarmużu
  • 1 cytryna
  • 2-4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 300 g sera feta
  • 60 g orzechów włoskich

Przygotowanie:

  • Podrzeć liście jarmuży i boćwiny na małe kawałki. Wymieszać w dużej misce. Dodać sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz.
  • Obiema dłońmi masować liście przez ok. minutę. Powinny być miękkie, ale nie zbytnio pogniecione.
  • Posypać sałatkę pokruszoną fetą i posiekanymi orzechami.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (739 głosów)