w

Sałatka z awokado i paluszkami surimi

Wspaniała, lekka sałatka podawana w łupinkach awokado – zamiast prawdziwego mięsa kraba użyłam paluszków surimi. Pycha!

Składniki:

  • 2 awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ogórek
  • 150 g paluszków surimi
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Awokado przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć pestkę i miąższ, zachowując łupinkę.
  • Awokado posiekać i skropić sokiem z cytryny.
  • Ogórka przekroić na pół, wydrążyć nasiona, a resztę posiekać.
  • Paluszki surimi i koperek posiekać. Wymieszać z awokado i ogórkiem. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Łupinki awokado napełnić sałatką i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (860 głosów)