Składniki:
- 250 g mieszanej sałaty
- 20 gałązek świeżej kolendry
- 1 grejpfruit
- 1 dojrzałe awokado
Przygotowanie:
- Opłukać sałatę, osuszyć i włożyć do salaterki. Kolendrę zanurzyć w misce z wodą, opłukać listki. Osuszyć, oberwać listki od gałązek i posiekać.
- Grejpfrut obrać na miską, aby zebrać wyciekający sok, podzielić na cząstki i odłożyć na bok. Awokado obrać i pokroić w 5 mm plasterki.
- Na sałacie ułożyć cząstki grejpfruta, awokado i listki kolendry.
- Przygotować sos: sok, który pozostał z grejpfruta wymieszać z cukrem, oliwą, octem, solą i pieprzem. Polać sałatkę, wymieszać i podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut