w

Sałatka z awokado i grejpfruta

Wyjątkowe połączenie grejpfruta z awokado i kolendrą – sałatka prosta a wykwintna, na każdą okazję. Polecam!

Składniki:

  • 250 g mieszanej sałaty
  • 20 gałązek świeżej kolendry
  • 1 grejpfruit
  • 1 dojrzałe awokado

Przygotowanie:

  • Opłukać sałatę, osuszyć i włożyć do salaterki. Kolendrę zanurzyć w misce z wodą, opłukać listki. Osuszyć, oberwać listki od gałązek i posiekać.
  • Grejpfrut obrać na miską, aby zebrać wyciekający sok, podzielić na cząstki i odłożyć na bok. Awokado obrać i pokroić w 5 mm plasterki.
  • Na sałacie ułożyć cząstki grejpfruta, awokado i listki kolendry.
  • Przygotować sos: sok, który pozostał z grejpfruta wymieszać z cukrem, oliwą, octem, solą i pieprzem. Polać sałatkę, wymieszać i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (916 głosów)