Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 gruszka
- 1/2 owocu granatu
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- serek typu bałkańskiego lub feta do posypania
- ok. 50 g płatków migdałów uprażonych na suchej patelni
Przygotowanie:
- Awokado kroimy na cienkie plasterki i układamy na talerzu lub w płytkiej salaterce.
- Na awokado kładziemy pokrojoną w cienkie plasterki gruszkę, następnie posypujemy sparzoną we wrzątku i pokrojoną w talarki cebulą, a na wierzch owoce granatu.
- Całość polewamy dressingiem – składniki rozrabiamy w słoiczku, energicznie nim potrząsając, aż sos będzie gładki.
- Na wierzch kruszymy ser (wg uznania) i płatki migdałów.
Porcja dla:
2 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut