Składniki:
- 4 jajka
- 250 g selera korzeniowego w słoiku, odsączonego z zalewy
- 1 puszka kukurydzy
- 200 g szynki, pokrojonej w kostkę
- 100 g startego sera żółtego
- majonez
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Białka oddzielić od żółtek. Drobno posiekać oddzielnie białka i oddzielnie żółtka.
- W dużej szklanej salaterce ułożyć warstwę selera, na niej rozprowadzić odrobinę majonezu, kukurydzę, żółtka, znów majonez, szynkę, majonez, białka, i ponownie majonez. Wierzch posypać serem żółtym i wstawić na godzinę do lodówki.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
90 minut