Składniki:
- 1L wody
- 350 g komosy ryżowej
- 3 marchewki, pokrojone w kostkę
- 165 g kukurydzy
- 150 g groszku
Przygotowanie:
- W rondelku zagotować wodę z komosą. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na małym ogniu przez 15-20 minut, aż komosa będzie miękka i wchłonie całą wodę.
- Do osobnego garnka wlać wodę, a nad poziomem wody umieścić sitko do gotowania na parze. Doprowadzić wodę do wrzenia, a na sitku położyć marchewkę, kukurydzę, groszek i brokuły. Przykryć i gotować 5-10 minut, aż warzywa będą miękkie, ale nadal jędrne.
- W misce wymieszać ugotowaną komosę z warzywami.
- Rozmieszać oliwę z sokiem cytrynowym, chili i pieprzem cayenne. Polać komosę z warzywami i wymieszać.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
40 minut