Składniki:
- 500 g bekonu
- 1 duża główka sałaty lodowej, posiekana
- 1 czerwona cebula, posiekana
- 300 g zielonego groszku
- 300 g żółtego sera, startego
Przygotowanie:
- Bekon smażyć na suchej, dużej patelni na średni ogniu, aż się równomiernie przyrumieni. Zdjąć z patelni, pokruszyć i odłożyć.
- Na dnie dużej, płaskiej, szklanej miski ułożyć sałatę i przykryć warstwą cebuli, warstwą groszku, następnie startego sera, kalafiora i boczku.
- Wymieszać majonez z cukrem i parmezanem i polać tym sałatkę.
- Włożyć sałatkę do lodówki aby się schłodziła.
Porcja dla:
12 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
30 minut