Składniki:
- 4 jajka na twardo
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 250 g łososia z puszki
- 2 ugotowane ziemniaki
- 2 małe ugotowane marchewki
- majonez
Przygotowanie:
- Białka oddzielić od żółtek. Białka zetrzeć na tarce i odstawić.
- W misce zalać cebulę wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki. Odcedzić.
- Z łososia usunąć ości i rozgnieść go widelcem. Marchew i ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach.
- Na talerzu ułożyć warstwę ryby, dodać posiekaną cebulę, posypać startymi białkami i przykryć warstwą majonezu. Na to ułożyć marchew, znów przykryć majonezem, a następnie ziemniaki i warstwę majonezu. Na wierzch rozkruszyć żółtka.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
20 minut
Całkowity czas:
35 minut