Składniki:
- 250 g makaronu
- 2 papryki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki pesto
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Przelać zimną wodą i odcedzić.
- Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
- 2 łyżki oliwy wymieszać z sokiem z cytryny, pesto i czosnkiem.
- Makaron wymieszać z sosem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać paprykę, wymieszać i wstawić do lodówki.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
90 minut