w

Sałatka letnia z mozzarellą

Lekka sałatka w stylu greckim w sam raz na lunch lub dodatek do dań z grilla na letnie popołudnie.

Składniki:

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 2 pomidory
  • 1 świeży ogórek
  • 50 g zielonych oliwek
  • 50 g czarnych oliwek
  • 100 g sera feta

Przygotowanie:

  • Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na małe kawałki.
  • Pomidory i ogórki pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na pół. Sery pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i ziołami, skropić oliwą. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

40 minut


Średnia 5 / 5 (665 głosów)