Składniki:
- 5 pomidorów
- 4 ogórki
- 3 cebule
- 3 różnokolorowe papryki
- 2 pęczki szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Pomidory i ogórki pokroić w półplasterki. Cebulę w kostkę, a paprykę w paski. Szczypiorek drobno posiekać.
- W dużej szklanej salaterce (najlepiej w kształcie walca) układać warzywa warstwami – pomiodory, cebula, papryka, cebula, ogórki, pomidory, cebula, papryka. Każdą warstwę lekko oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu posypać pokruszonym serem i koperkiem.
- Doooła salaterki ustawić sosjerki lub miseczki z majonezem, sosem tatarskim, oliwą i octem.
Porcja dla:
8 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Całkowity czas:
30 minut