Składniki:
- 2 szkl. wody
- 1 szkl. komosy ryżowej, przepłukanej
- 1/3 szkl. oliwy z oliwek
- 1/3 szkl. oliwek Kalamata pokrojonych w plasterki
- 1/3 szkl. pokruszonego sera feta
- 1/3 szkl pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
- 2 łyżki liści bazylii, posiekanych
Przygotowanie:
- W garnku zagotować komosę w wodzie. Zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować przez ok. 15-20 min. aż komosa będzie miękka i wchłonie całą wodę.
- Przełożyć komosę do dużej miski i odstawić aby całkiem ostygła.
- Ostudzoną komosę polać oliwą i wymieszać. Dodać resztę składników. Dla smaku można też dodać sok z cytryny.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
45 minut