Składniki:
- 6 plasterków bekonu
- 3 jajka
- 1 główka sałaty lodowej, podartej na mniejsze kawałki
- 400 g gotowanego mięsa kurczaka pokrojonego na małe kawałki
- 2 pomidory, posiekane
Przygotowanie:
- Jajka włożyć do garnka i zalać wodą. Ugotować na twardo. Zdjąć z ognia, zalać zimną wodą, obrać i posiekać.
- Bekon włożyć na dużą patelnię. Smażyć na średnim ogniu, aż się równomiernie przyrumieni. Odcedzić z tłuszczu, pokruszyć i odstawić.
- Na talerzach poukładać sałatę. Na sałacie układać rzędami kawałki kurczaka, jajek, pomidory, ser, awokado i zieloną cebulkę.
- Polać dressingiem i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Czas gotowania:
30 minut
Całkowity czas:
50 minut