Składniki:
- 110 g makaronu muszelki
- 1 pęczek zielonej cebulki, drobno posiekanej
- 30 g sałaty lodowej, opłukanej i poszatkowanej
- 175 g tuńczyka z puszki, odsączonego
- 1 puszka (450 g) zielonego groszku, odsączonego
- 55 g startego sera cheddar
Przygotowanie:
- W średnim garnku z osoloną wodą ugotować makaron aż będzie al dente. Odcedzić.
- Do dużej miski włożyć drobno posiekaną zieloną cebulkę i sałatę. Dodać odcedzony ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka, groszek i starty ser, i dobrze wymieszać.
- Dodać sos sałatkowy wedle upodobania i podawać.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
20 minut