w

Sałatka Dianne z tuńczyka i makaronu

Sałatka z makaronem, sałatą lodową i groszkiem, która z pewnością będzie Wam smakować za każdym razem!

Składniki:

  • 110 g makaronu muszelki
  • 1 pęczek zielonej cebulki, drobno posiekanej
  • 30 g sałaty lodowej, opłukanej i poszatkowanej
  • 175 g tuńczyka z puszki, odsączonego
  • 1 puszka (450 g) zielonego groszku, odsączonego
  • 55 g startego sera cheddar

Przygotowanie:

  • W średnim garnku z osoloną wodą ugotować makaron aż będzie al dente. Odcedzić.
  • Do dużej miski włożyć drobno posiekaną zieloną cebulkę i sałatę. Dodać odcedzony ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka, groszek i starty ser, i dobrze wymieszać.
  • Dodać sos sałatkowy wedle upodobania i podawać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Czas gotowania:

10 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (878 głosów)