w

Przystawka z pomidorków koktajlowych, kraba i grejpfruta

Pięknie wygląda, łatwo się ją przygotowuje, a potem kusi wszystkich gości. Mięso kraba w połączeniu z kwaśną cytryną i grejpfrutem oraz słodkimi pomidorkami. Wspaniała przystawka na lato.

Składniki:

  • 20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • skórka i sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • pieprz do smaku
  • 2 grejpfruty
  • 200 g mięsa kraba

Przygotowanie:

  • W misce wymieszać pomidory z sokiem z cytryny i octem balsamicznym. Doprawić pieprzem, wymieszać i wstawić do lodówki.
  • Grejpfruta obrać i usunąć białe części: wkładać ostrze noża pomiędzy cienkie skórki i rozdzielać poszczególne segmenty.
  • Ponakładać sałatkę pomidorową do 4 szklanek. Dodać mięso kraba, a następnie grejpfruta. Udekorować skórką cytrynową i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (849 głosów)