w

Pomidory i ogórki w koperkowym sosie

Duszą tej prostej, letniej sałatki są chrupiące ogórki, świeże pomidory i cebula. Jest doskonałym i szybkim dodatkiem do każdego dania.

Składniki:

  • 60 ml (1/4 szklanki) octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki świeżego posiekanego koperku
  • 3/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

Przygotowanie:

  • W dużej misce wymieszać ocet z cukrem, solą, koperkiem, pieprzem i olejem. Dodać ogórki, cebulę i pomidory. Wymieszać i odczekać co najmniej 15 minut przed podaniem.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

30 minut


Średnia 5 / 5 (582 głosów)