w

Pomidorowa sałatka z komosą ryżową

Prosta, a pełna smaku i witamin sałatka! Pomidory w lekkim sosie z octu balsamicznego podane na komosie ryżowej. Doskonałe jako dodatek do ryb lub mięs z grilla.

Składniki:

  • 1 duży pomidor, pokrojony w kostkę
  • 1 cebulka dymka, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 5 zielonych oliwek, posiekanych
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin

Przygotowanie:

  • W misce wymieszać pomidory z cebulą, czosnkiem, bazylią, pietruszką i oliwkami.
  • W szklance oliwę wymieszać z octem, solą, pieprzem i cukrem. Polać sałatkę i dobrze wymieszać.
  • Na półmisek wyłożyć komosę ryżową, przykryć sałatką z pomidorów, posypać serem i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (825 głosów)