w

Pomidorki koktajlowe w towarzystwie koziego sera i czarnych hiszpańskich oliwek

Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.

Składniki:

  • 400 g pomidorów cherry
  • 200 g łagodnego koziego sera
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • świeża bazylia
  • 16-18 czarnych hiszpańskich oliwek

Przygotowanie:

  • Umyj i potnij pomidorki na połówki. Pokrój ser w kostkę. Przełóż do salaterki, dodaj oliwki, dopraw solą z pieprzem. Skrop oliwą i udekoruj posiekaną bazylią.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (557 głosów)