w

Pikantna sałatka z tuńczyka

Wiosną warto zjeść coś lekkiego, ale pożywnego – taka sałatka na lunch to pyszny i prosty wybór. Polecam!

Składniki:

  • 100 g tuńczyka z puszki
  • 1/4 ogórka konserwowego pokrojonego w kostkę
  • 1 pomidor koktajlowy pokrojony w kostkę
  • 1/2 łyżeczki posiekanej cebuli
  • chili do smaku
  • pieprz cayenne do smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki majonezu

Przygotowanie:

  • Tuńczyka wymieszać z ogórkiem, pomidorem i cebulą, dodać przyprawy do smaku. Całość wymieszać z majonezem.
  • Podawać z sałatą, rukolą lub – jeśli nie przejmujesz się wagą – z chlebem.

Porcja dla:

1 osoby

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (719 głosów)