w

Pikantna pasta z tuńczyka

W tym przepisie nudny tuńczyk z puszki dostaje trochę bardziej pikantnego smaku. Zamiast konserwowych, można dodać kiszone ogórki.

Składniki:

  • 175 g tuńczyka z puszki, odsączonego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka startych ogórków konserwowych
  • 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
  • 1 łodyga selera naciowego, drobno pokrojona
  • 40 g (1/4 szklanki) drobno posiekanej cebuli
  • 1/4 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

  • Rozgnieść tuńczyka widelcem w małej miseczce. Dodać majonez, ogórka, musztardę, seler, cebulę i pieprz i wymieszać, aby wszystko się połączyło. Schłodzić i podawać.

Porcja dla:

2 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Całkowity czas:

05 minut


Średnia 5 / 5 (714 głosów)