Składniki:
- 1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
- 1 dojrzałe, lecz twarde mango
- 2 kiwi, pokrojone w cienkie plasterki
- ¼ ogórka, cienko pokrojonego
Przygotowanie:
- Wymieszać wszystkie składniki dressingu w słoiku z pokrywką, dodając sól i pieprz do smaku. Wstrząsnąć dobrze, żeby wszystko się wymieszało.
- Włożyć cebulkę do płytkiego talerza, zalać dressingiem i zostawić na 30 minut.
- Przepołowić mango wzdłuż, przecinając dookoła pestki. Obrać ze skórki, pociąć miąższ na małe plasterki i włożyć do miski. Dodać kiwi i ogórek.
- Przełożyć marynowaną cebulę do miski razem z dressingiem i ostrożnie zamieszać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
45 minut