w

Owoce tropikalne z kolendrą

Połączenie tropikalnych owoców i chrupiących warzyw z dressingiem przyprawionym chili może się wydawać niezwykłe. Tymczasem jest to apetyczna letnia sałatka, świetny dodatek do kurczaka z grilla.

Składniki:

  • 1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 dojrzałe, lecz twarde mango
  • 2 kiwi, pokrojone w cienkie plasterki
  • ¼ ogórka, cienko pokrojonego

Przygotowanie:

  • Wymieszać wszystkie składniki dressingu w słoiku z pokrywką, dodając sól i pieprz do smaku. Wstrząsnąć dobrze, żeby wszystko się wymieszało.
  • Włożyć cebulkę do płytkiego talerza, zalać dressingiem i zostawić na 30 minut.
  • Przepołowić mango wzdłuż, przecinając dookoła pestki. Obrać ze skórki, pociąć miąższ na małe plasterki i włożyć do miski. Dodać kiwi i ogórek.
  • Przełożyć marynowaną cebulę do miski razem z dressingiem i ostrożnie zamieszać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

45 minut


Średnia 5 / 5 (937 głosów)