Składniki:
- 1 marchewka
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 duże deserowe jabłko
- 1 jabłko
- 100 g kiełków fasoli mung
- 50 g kiełków słonecznika
- 45 g kiełków lucerny
Przygotowanie:
- Pokroić marchewkę na kawałki grubości 4 cm. Następnie pokroić wzdłuż w cienkie paski, a na koniec w słupki. Pokroić seler naciowy w słupki tej samej wielkości. Wykroić z jabłka gniazda nasienne i pokroić na 8 cząstek. Każdą pokroić w poprzek w cienkie słupki.
- W misce wymieszać marchewkę z selerem naciowym, jabłkiem i wszystkimi kiełkami.
- Przyrządzić sos, ucierając wszystkie składniki oraz dodając sól i pieprz. Polać nim sałatkę, starannie wymieszać i podawać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Całkowity czas:
10 minut