w

Ogórki z kolendrą

Pikantna sałatka z ogórka z kolendrą, chili i sokiem z limonki. Inspirowana kuchnią tajską. To dobry dodatek na lato!

Składniki:

  • 2 ogórki
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry

Przygotowanie:

  • Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie na kawałki długości 2,5 cm. Włożyć od dużej miski, skropić sokiem z limonki, oprószyć chili i solą i wymieszać. Na koniec dodać kolendrę i wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Porcja dla:

3 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (620 głosów)