Składniki:
- 1/2 szklanki kuskusu
- 2 pomidory
- 1 duży ogórek
- 100 g zielonej sałaty
- 1 pęczek szczypiorku
Przygotowanie:
- W miseczce zalać kuskus wrzącą wodą, przykryć i odstawić na kilka minut, aż woda zostanie wchłonięta. Jeśli używamy kaszy bulgur, należy ją ugotować.
- Pomidora i ogórka pokroić w kostkę. Sałatę podrzeć na mniejsze części.
- Szczypiorek i natkę posiekać. Wymieszać z pomidorem, ogórkiem, sałatą i kuskusem. Doprawić solą i pieprzem.
- W miseczce wymieszać oliwę z sokiem z cytryny i czosnkiem. Polać sałatkę i wymieszać.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
05 minut
Całkowity czas:
15 minut