w

Letnia sałatka z arbuza

Czy jest coś bardziej orzeźwiającego niż soczysty arbuz? Oto moja propozycja sałatkowa na upalny dzień!

Składniki:

  • 800 g miąższu arbuza
  • 1 pęczek mięty
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Arbuza pokroić w plastry o grubości 1 cm, a następnie w małe trójkąty.
  • Miętę posiekać, a cebulę pokroić w piórka.
  • Oliwę wymieszać z octem.
  • Na półmisku ułożyć arbuza, posypać miętą i cebulą. Oprószyć solą, pieprzem i skropić oliwą z octem.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (719 głosów)