w

Lekki coleslaw z rodzynkami

Dressing do tej sałatki zawiera jogurt naturalny i o wiele mniej majonezu niż tradycyjna wersja. Rodzynki dodają jej słodyczy. Bardzo dobrze smakuje jako dodatek do dań mięsnych, tart lub hamburgerów.

Składniki:

  • 300 g białej kapusty drobno poszatkowanej
  • 200 g marchewki, startej na tarce
  • 40 g rodzynek
  • 2 łyżki majonezu
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • W misce wymieszać kapustę z marchewką i rodzynkami; dobrze wymieszać.
  • W osobnej misce wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Polać sosem składniki wymieszane w drugiej misce. Dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki do czasu podania.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

10 minut

Całkowity czas:

10 minut


Średnia 5 / 5 (691 głosów)