Składniki:
- 1/4 główki kapusty
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek
- 1 pęczek koperku, posiekanego
- 1 łyżka cukru
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu jabłkowego
Przygotowanie:
- Kapustę poszatkować, przełożyć do miski i energicznie ugnieść, aby kapusta zmiękła.
- Paprykę pokroić w cienkie paski. Ogórka przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć nasiona. Pokroić w słupki.
- Kapustę wymieszać z papryką i ogórkiem. Dodać koperek, cukier, sól i pieprz. Dobrze wymieszać.
- Oliwę wymieszać z octem i polać sosem sałatkę.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
15 minut