Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego
- 2 cebule, posiekane
- 4 ząbki czosnku, posiekane
- 2 jajka
- 1 kromka chleba, namoczona i odciśnięta
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- 1/2 kg młodych ziemniaków
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki masła, roztopione
- 2 łyżki koperku
Przygotowanie:
- Mięso wymieszać z cebulą, czosnkiem, chlebem i jajkami na jednolitą masę. Dodać sól i pieprz.
- Z masy formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
- Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, polać masłem i posypać koperkiem.
- Marchewkę wymieszać z porem, dodać jogurt, doprawić do smaku i podawać do obiadu.
Porcja dla:
6 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Czas gotowania:
40 minut
Całkowity czas:
70 minut