w

Kolorowa sałatka z tuńczyka

Ta sałatka o świeżym smaku dostała swoją nazwę od kolorowych warzyw pokrojonych w kostkę, które zapewnią Waszym podniebieniom ciekawych doznań! Zamiast czerwonej papryki można użyć żółtą. Podawać na liściach sałaty lub na chrupiąch bułkach razowych.

Składniki:

  • 2 puszki (po 175 g) tuńczyka, odsączonego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki zielonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 2 łyżki czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:

  • W misce wymieszać tuńczyka z majonezem, papryką, czerwoną cebulą, zieloną cebulką, czosnkiem, pietruszką, octem, sokiem z cytryny, ostrym sosem, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

80 minut


Średnia 5 / 5 (738 głosów)