w

Kapusta pekińska z pomarańczą i morelami

Pyszna i prosta sałatka. Kapusta pekińska wyjątkowo dobrze komponuje się z owocami, a zaprawiona majonezem z musztardą zyskuje na smaku jeszcze bardziej.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 4 suszone morele
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Kapustę opłukać, osuszyć i drobno poszatkować. Morele sparzyć i drobno pokroić. Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę.
  • Musztardę wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny na gładko. Dodać do kapusty i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać morele i pomarańcze, wymieszać i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (750 głosów)