w

Kapusta kiszona z papryką

Sałatki na bazie kapusty to specjalność mojej mamy. Są pysznym dodatkiem do mięs i ryb. Ta z kiszonej kapusty jest wyjątkowa!

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 papryka czerwona (świeża lub marynowana)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Kapustę drobno posiekać. Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i cebulę drobno pokroić.
  • Wszystkie składniki sałatki połączyć. Skropić oliwą, doprawić cukrem, solą i pieprzem, dobrze wymieszać i podawać.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:


20 minut

Całkowity czas:


20 minut


Średnia 5 / 5 (1007 głosów)