w

Hiszpańskie czarne oliwki z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi

świetna przystawka z czarnych hiszpańskich oliwek, pomidorków koktajlowych i świeżego ogórka. Wspaniale sprawdza się na imprezach, a także jako dodatek do dań. Polecam! Jest gwiazdą na wszystkich rodzinnych spotkaniach :)

Składniki:

  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 250 g hiszpańskich czarnych oliwek
  • 1 świeży ogórek, posiekany w drobną kostkę
  • świeże listki oregano
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • pęczek natki pietruszki, posiekany

Przygotowanie:

  • Pokrój pomidorki koktajlowe w ćwiartki.
  • Następnie dodaj wszystkie inne składniki oprócz pietruszki, delikatnie mieszając. Odstaw do lodówki na godzinę, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły.
  • Danie tuż przed podaniem oprósz posiekaną pietruszką i dobrze wymieszaj.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

15 minut


Średnia 5 / 5 (805 głosów)