Składniki:
- ok 0,5 kg piersi z kurczaka
- przyprawa do gyrosa Prymat
- olej
- majonez
- ketchup
Przygotowanie:
- Umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę filet z piersi kurczaka.
- Wymieszać z przyprawą do gyrosa.
- Na odrobinie rozgrzanego oleju usmażyć mięso.
- Następnie przerzucić równomiernie do miski i czekać aż wystygnie.
- Po wystygnięciu posmarować mięso majonezem i polać ketchupem.
- Umyć i pokroić w kosteczkę czerwoną cebulę. Wrzucić do miski.
- Pokroić w kosteczkę ogórki konserwowe (nie płukać ich – jest lepszy smak). Wrzucić do miski. Przełożyć majonezem i ketchupem.
- Odcedzić fasolę czerwoną, wsypać do miski. Przełożyć majonezem i ketchupem.
- Umyć, osuszyć drobno poszatkować kapustę pekińską. Wrzucić do miski.
- Rozrobić sos wg przepisu na opakowaniu i polać na pekinkę. Odstawić do lodówki na około 2 godz.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
30 minut
Czas gotowania:
15 minut
Całkowity czas:
165 minut