w

Gyros

Sałatka ta jest bardzo smaczna zwłaszcza z majonezem zrobionym przez siebie.

Składniki:

  • ok 0,5 kg piersi z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa Prymat
  • olej
  • majonez
  • ketchup

Przygotowanie:

  • Umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę filet z piersi kurczaka.
  • Wymieszać z przyprawą do gyrosa.
  • Na odrobinie rozgrzanego oleju usmażyć mięso.
  • Następnie przerzucić równomiernie do miski i czekać aż wystygnie.
  • Po wystygnięciu posmarować mięso majonezem i polać ketchupem.
  • Umyć i pokroić w kosteczkę czerwoną cebulę. Wrzucić do miski.
  • Pokroić w kosteczkę ogórki konserwowe (nie płukać ich – jest lepszy smak). Wrzucić do miski. Przełożyć majonezem i ketchupem.
  • Odcedzić fasolę czerwoną, wsypać do miski. Przełożyć majonezem i ketchupem.
  • Umyć, osuszyć drobno poszatkować kapustę pekińską. Wrzucić do miski.
  • Rozrobić sos wg przepisu na opakowaniu i polać na pekinkę. Odstawić do lodówki na około 2 godz.

Porcja dla:

4 osób

Czas przygotowania:

30 minut

Czas gotowania:

15 minut

Całkowity czas:

165 minut


Średnia 5 / 5 (1307 głosów)