w

Grzanki czosnkowe do sałatek

Wspaniały i szybki sposób na przygotowanie domowych grzanek do sałatek lub zup. Najlepsze do sałatki Cezara, ale możesz zapomnieć o sałatce i jeść tylko te grzanki!

Składniki:

  • 1 bagietka (najlepiej nieco czerstwa)
  • 1/2 szklanki (120 ml) oleju roślinnego
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 2 łyżki suszonej bazylii

Przygotowanie:

  • Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
  • Bagietkę pokroić w kostkę i ułożyć na blaszce.
  • Pokropić olejem, oprószyć czosnkiem i bazylią. Piec przez 5-10 minut, aż grzanki będą rumiane.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

05 minut

Czas gotowania:

08 minut

Całkowity czas:

13 minut


Średnia 5 / 5 (655 głosów)