Składniki:
- 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- 0,5 szklanki octu winnego z czerwonego wina
- 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1,5 łyżeczki suszonej bazylii
- 1,5 łyżeczki suszonego oregano
- 0,75 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 0,75 łyżeczki cukru
- 350 g (2,5 szklanki) ugotowanego makaronu kolanka
Przygotowanie:
- W dużej misce wymieszać oliwę z octem, czosnkiem, bazylią, oregano, pieprzem i cukrem. Dodać ugotowany makaron, pieczarki, pomidory, czerwoną paprykę, ser feta, szczypiorek, oliwki i salami. Starannie wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić sos. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny lub zostawić na noc.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
145 minut