Składniki:
- 225 g makaronu świderki
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki octu winnego z czerwonego wina
- 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1,5 łyżeczki suszonej bazylii
- 1,5 łyżeczki suszonego oregano
Przygotowanie:
- W dużym garnku zagotować osoloną wodę, dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut, aż będzie al dente, odcedzić.
- Wymieszać ugotowany makaronu z oliwą, octem, czosnkiem granulowanym, bazylią, oregano, pieczarkami, pomidorami, serem feta, oliwkami i dymką. Przykryć, włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, podawać na zimno.
Porcja dla:
10 osób
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
140 minut