Składniki:
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g czerwonej kapusty
- 1 zielone jabłko
- 1 łyżeczka kminku
- 4 łyżki octu winnego lub jabłkowego
- sól i pieprz do smaku
- świeże zioła do smaku
Przygotowanie:
- Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie.
- Kapustę drobno poszatkować i ugnieść w dłoniach, aby puściła sok. Jabłko pokroić w kostkę.
- Do cebuli dodać kapustę, jabłko, kminek i ocet. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez 5 minut, cały czas mieszając, aby kapusta pozostała chrupiąca.
- Przed podaniem posypać ziołami wedle upodobania.
Porcja dla:
4 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Czas gotowania:
10 minut
Całkowity czas:
25 minut