w

Chrupiąca sałatka z kapusty pekińskiej

Chupiąca surówka ze świeżych warzyw to zdrowy i smaczny dodatek do każdego dania o każdej porze dnia.

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/2 pora
  • 1/2 żółtej lub czerwonej papryki
  • 1 ogórek kwaszony
  • 1 marchewka
  • 1/2 selera korzeniowego

Przygotowanie:

  • Kapustę pokroić w cienkie paski, pora w półplasterki, opłukać na sicie i odsączyć.
  • Paprykę pokroić w kostkę. Marchewkę, selera i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny.
  • Majonez z jogurtem wymieszać, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać z sałatką i podawać.

Porcja dla:

6 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Całkowity czas:

20 minut


Średnia 5 / 5 (743 głosów)