Składniki:
- 1 kg białej ryby pokrojonej w 1-cm kostkę
- 4 limonki, wyciśnięte
- 1/2 pomarańczy, wyciśniętej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 zielona papryczka chili, posiekana
- 5 zielonych cebulek, posiekanych
Przygotowanie:
- W szklanej lub ceramicznej misce wymieszać rybę z sokiem z limonek, sokiem pomarańczowym, oliwą i papryczką chili. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
- Dodać cebulkę i mango, delikatnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kolejne 10 minut.
- Dodać pomidora i kolendrę, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Skropić sokiem z limonki, posolić, dodać awokado i podawać.
Porcja dla:
12 osób
Czas przygotowania:
15 minut
Całkowity czas:
115 minut