w

Ceviche z białej ryby z mango

Świeże, lekkie i pyszne danie prosto z kuchni meksykańskiej. Nie wymaga gotowania, można sobie je przyrządzić wcześniej a na przyjęciu już sie tylko rozsmakowywać!

Składniki:

  • 1 kg białej ryby pokrojonej w 1-cm kostkę
  • 4 limonki, wyciśnięte
  • 1/2 pomarańczy, wyciśniętej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 zielona papryczka chili, posiekana
  • 5 zielonych cebulek, posiekanych

Przygotowanie:

  • W szklanej lub ceramicznej misce wymieszać rybę z sokiem z limonek, sokiem pomarańczowym, oliwą i papryczką chili. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
  • Dodać cebulkę i mango, delikatnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kolejne 10 minut.
  • Dodać pomidora i kolendrę, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Skropić sokiem z limonki, posolić, dodać awokado i podawać.

Porcja dla:

12 osób

Czas przygotowania:

15 minut

Całkowity czas:

115 minut


Średnia 5 / 5 (925 głosów)